+36 1 340 9496+36 30 9493 404

EDS, WDS EBSD detektorok

Element SDD

Element SDD - EDS detektorok

Az Element SDD detektort egyszerű analízisekhez ajánljuk. Elsősorban az ipari felhasználókat szolgálja ki, applikáció specifikus software ad gyors választ az analitikai kérdéseikre.

Bővebben: Bővebben: http://www.edax.com/Products/EDS/Detectors/Element.aspx

Octane SDD

Octane SDD - EDS detektorok

Az Octane SDD széria nagypontosságú EDS adatokat szolgáltat korábban elérhetetlennek hitt gyorsasággal. Egészen mostanáig az SDD technológia sebessége adatminőség vesztéssel járt a magas beütésszámok esetén. Az Octane széria használatával a felhasználónak már nem kell választania a nagy sebesség, vagy a jó minőségű adatok közül. Végre a mikroanalitikát használók számára egyszerre mindkettő elérhetővé vált.

Bővebben: http://www.edax.com/Products/EDS/Detectors/Octane-Silicon-Drift-Detector-Series.aspx

Octane Elite SDD

Octane Elite SDD - EDS detektorok

Az Octane Elite SDD széria egy szinttel magasabbra emeli a detektor technológiát. Ez a típusú detektor újtípusú szilikon nitrid (Si3N4) ablakkal rendelkezik, ami nagy érzékenységjavulást ér el a könnyű elemek detektálásakor. Az Octane Elite széria tartalmazza ezen kívül a széles körben magasztalt CUBE technológiát, ami nagysebességű röntgenadat feldolgozását szolgáltatja egy kicsi, teljesmértékben vákuumba zárt detektor egységgel.

Bővebben: http://www.edax.com/products/eds/detectors/octane-elite-sdd-series.aspx

Octane SDD TEM

Octane SDD TEM - EDS detektorok

A TEM készülékekre kifejlesztett EDAX Octane SDD széria a világon az első integrált SDD detektor. Az adatgyűjtés és a feldolgozás teljes mértékben integrálva van a detektorral. Ez az elegáns design egyben javítja a teljesítményt, megkönnyíti az üzembe helyezést és távoli elérést biztosít bármilyen virtuális számítógéppel Ethernet csatlakozáson keresztül.

Bővebben: http://www.edax.com/products/eds/detectors/silicon-drift-detector-TEM.aspx

LEXS

LEXS - WDS detektorok

A LEXS egy párhuzamos sugárral működő spektrométer (PBS), amiben nagyérzékenységű impulzusszámgyűjtő optika (HCO) foglal helyet, ezzel elérve, hogy a 80 eV-tól 2.4 keV-ig (Be K-tól S K-ig) energiájú röntgensugarakat hatékonyan detektálja. Speciálisan alacsony energiájú röntgensugárzás analízisére lett tervezve.

Bővebben: http://www.edax.com/Products/WDS/LEXS-Low-Energy-X-ray-Spectrometer.aspx

TEXS HP

TEXS HP - WDS detektorok

A TEXS HP egy párhuzamos sugárral működő spektrométer (PBS), melyben a HCO optika kapilláris optikával lett helyettesítve, mely lehetővé teszi a spektrométer számára, hogy a 150 eV -tól 10 keV-ig (B Kα- tól Cu Kα-ig) detektálja a beütésszámokat. A TEXS alacsony és közepes energiájú röntgensugárzás mérésére lett optimalizálva.

Bővebben: http://www.edax.com/Products/WDS/TEXS-High-Precision-HP-Transition-Elements-X-ray-Spectrometer.aspx

Hikari EBSD

Hikari EBSD - EBSD detektorok

Az EDAX nagysebességű, nagy érzékenységű Hikari EBSD Kamera szériája az EBSD detektorok következő generációja, mely kimagasló teljesítményt nyújt minden EBSD applikáció esetén. A Hikari Kamera használatakor a felhasználónak már nem kell döntenie a sebesség vagy az érzékenység között. A Hikari Kamera még a nagy kihívást jelentő nano-analízisek esetén is nagy sebességgel és ugyanolyan nagy indexálási aránnyal gyűjti be az adatokat. A szimultán adatgyűjtést és indexálást 1,400 indexált pont/sec sebességgel végzi.

Bővebben: http://www.edax.com/Products/EBSD/Hikari-EBSD-Cameras.aspx

DigiView kamera

DigiView kamera - EBSD detektorok

Az EDAX DigiView kamerája olyan sokoldalú, nagyfelbontású kamera, ami nagyfelbontású EBSD képeket gyűjt be maximum 200 indexált pont/sec sebességgel, 99% indexálási megbízhatósággal. A kamera nagyon alacsony zajszintre lett tervezve, emiatt a foszforernyőn nagyérzékenységű képek jelennek meg.

Bővebben: http://www.edax.com/Products/EBSD/DigiView-EBSD-Camera.aspx

FSD Forward Scatter Detector

FSD (Forward Scatter Detector) - EBSD detektorok

Az FSD (Forward Scatter Detector) ideális analitikai eszköz a mikrostruktúra megtekintésére, az EBSD mérésre alkalmas terület kiválasztására, és a mikrostruktúra kvalitatív megvizsgálására a célból, hogy meghatározzuk az anyagtervezés szempontjából fontos deformációkat, és az elmozdulások irányát.

Bővebben: http://www.edax.com/Products/EBSD/Forward-Scatter-Detector.aspx